imageBull Terrier-ul nu este numai un bun prieten, el poate fi si un “antrenor” foarte bun. Se stie faptul ca bull terrier-ul ii ridica moralul stapanului prin comportamentul lui; cercetarile au demonstrat ca persoanele care au un bull terrier beneficiaza de o circulatie sangvina mult mai buna decat cei care nu au bull terrieri, glicemia si colesterolul au un nivel mai bun decat al celor care nu au un bull terrier. Toate acestea se datoreaza miscarii pe care o faci atunci cand iesi cu bull terrier-ul tau la plimbare sau la joaca. Bull Terrier-ul fiind un caine jucaus, te va indemna la miscare si joaca. Avand un bull terrier, exercitiile fizice zilnice in aer liber vor fi o placere, vei avea posibilitatea de a te cunoaste cu alti oameni si te vei imprieteni cu persoane care au aceeasi pasiune: cresterea bull terrier-ilor.

Bull Terrier-ul familiei, vaccinat, deparazitat si supravegheat de un adult, in preajma copiilor nu este un pericol, din contra  sistemul imunitar al copiilor crescuti langa un bull terrier este mult mai puternic iar gradul de socializare este mult mai crescut la acesti copii. Este chiar recomandata cresterea unui copil langa un bull terrier; David avea doar un an cand a ajuns Maya in casa noastra, iar aducerea ei in cadrul familiei noastre a ajutat la dezvoltarea lui fizica si mentala. David a devenit mai atent, a capatat mai multa incredere in el, a leagat mult mai usor prietenii cu persoane noi, a invatat sa-si asume respnsabilitati si este mult mai atent la tot ceea ce se intampla in jurul lui.

Cresterea unui bull terrier poate fi o experienta placuta si interesanta pentru toata familia. Tot ce trebuie sa faci este sa iti iei un bull terrier.