Bull terrier – Impresie de ansamblu

Caine de constitutie robusta, musculos, armonios si activ cu o expresie intensa , plina de determinare si inteligenta. Curajos si plin de vointa, cu o atitudine afectuoasa si amuzanta. O caracteristica unica o reprezinta capul de forma ovoidala si profilul capului orientat in jos. Indiferent de talie, masculii ar trebui sa aiba un aspect masculin iar femelele unul feminin.

Bull terrier – Comportament si temperament

Bull terrierul este gladiatorul lumii canine, plin de curaj si ardoare. Are comportament echilibrat si este receptiv la disciplina. Desi incapatanat, este in mod particular bun fata de oameni.

Bull terrier – Capul

Lung, puternic si adanc pana la linia buzelor, insa, fara aspect necizelat. Vazut din fata capul este ovoidal si complet plin, suprafata sa fiind fara depresiuni sau ridicaturi. Profilul se cubeaza usor dinspre varful craniului catre varful botului.

Bull terrier – Regiunea craneala

Varful craniului este aproape plan intre urechi.

Bull terrier – Regiunea faciala

Trufa ar trebui sa fie neagra. Intreptata in jos la varf. Narile bine dezvoltate

Bull terrier – Buzele

Ferme si intinse.

Bull terrier – Maxilar, mandibula / dantura

Mandibula puternica si adanca. Dintii fara urme de boala sau diformi, curati si puternici, de marime buna, asezati regulat cu o muscatura in foarfeca completa si perfecta; adica dintii sunt implantati perpendicular iar incisivii superiori ii acopera pe cei inferiori fara a lasa spatiu intre ei.

Bull terrier – Ochii

Par a fii ingusti, plasati oblic si triunghiulari, bine asezati in orbite, negri sau maro atat de inchis incat apar negrii, au o privire iscoditoare. Distanta de la varful botului pana la ochi este perceptibil mai mare decat de la ochi la capatul craniului. Ochii albastri, partial sau total, sunt nedoriti.

Bull terrier – Urechiile

Mici, fine si asezate apropiat. Cainele ar trebui sa-si poata tine urechiile ferm ridicate atunci cand ele sunt indreptate vertical in sus.

Bull terrier – Gatul

Musculos, lung si arcuit, se subtiaza progresiv dinspre greaban inspre cap, lipsit de salba.

Bull terrier – Corp

Bine rotunjit, cu o curbura vizibila a coastelor, are o mare adancime de la greaban pana la sternul care este mai apropiat de sol decat abdomenul.

Bull terrier – Spatele

Este scurt, puternic, linia superioara este plana dupa greaban apoi se curbeaza usor in regiunea renala.

Bull terrier – Zona renala

Larga si musculoasa

Bull terrier – Piept

Lat daca este privit din fata.

Bull terrier – Linea inferioara

Dinspre stern spre abdomen este usor ascendenta, formeaza o curba eleganta.

Bull terrier – Coada

Scurta si inserata jos, groasa la baza se subtiaza progresiv catre un varf fin.

Bull Terrier - Trenul anterior

Membrele anterioare au cel mai robust tip de osatura, oasele sunt rotunde. Cainele sta asezat ferm pe picioare, ele sunt perfect paralele. La cainii maturi, distanta dintre sol si coate este aproximativ egala cu adancimea pieptului.

Bull terrier – Umeri

Puternici si musculosi, fara incarcare excesiva. Omoplat larg, plat si lipit de cutia toracica, are o pronuntata panta dinspre partea anterioara spre cea posterioara, formeaza un unghi aproape drept cu bratul.

Bull terrier – Coate

Puternice si verticale.

Bull terrier – Metacarp

Vertical.

Bull terrier – Tren posterior

Membrele posterioare sunt paralele vazute din spate.

Bull terrier – Coapse

Musculoase.

Bull terrier – Genunchi

Bine angulati.

Bull terrier – Metatars

Oasele scurte si puternice.

Bull terrier – Laba piciorului

Scurte si compacte cu degetele bine arcuite.

Bull terrier – Miscare si balans

In miscare apare bine legat, acopera uniform terenul cu o miscare usoara si libera, are o atitudine increzatoare. In mersul la pas, membrele anterioare si posterioare se misca paralel, ele converg spre o linie centrala doar la un pas mai rapid.Membrele anterioare se intind bine in fata iar cele posterioare se misca usor din articulatia cu soldul, genunchii si calcaiele se flexeaza cu usurinta, propulsia este foarte puternica.

Bull terrier – Pielea

Bine intinsa pe corp.

Bull terrier – Parul

Scurt, intins pe corp,uniform, are o textura aspra si un luciu placut. Un subpar cu textura fina poate fi prezent in timpul iernii.

Bull terrier – Culoare

La cainii albi roba este alb curat. Pigmentatiile pielii si marcajele de pe cap nu se penalizeaza. La cainii colorati culoarea predomina; intre exemplare de aceeasi calitate cele tigrate sunt preferate. Negru-tigrat, rosu, maroniu si tricolor acceptate. Pete mari ale robei la exemplarele albe sunt nedorite. Roba albastra si cea de culoarea ficatului sunt foarte nedorite.

Bull terrier – Talie

Nu sunt stabilite limite ale inaltimii si a greutatii dar cainele trebuie sa dea impresia de maxima substanta pentru talia lui, in concordanta cu sexul si calitatea exemplarului.

Bull terrier – Defecte

Orice abatere de la punctele anterioare trebuie considerate defecte si vor fi penalizate in concordanta cu gravitate lor si cu efectul pe care il au asupra starii de sanatate si a beneficiului cainelui. Orice caine care prezinta malformatii in conformatie sau comportament anormal trebuie descalificat. Masculii trebuie sa aiba ambele testicule cu aspect normal si complet coborate in scrot.